Ez az oldal cookie-kat használ.
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
×

A Lea Otthont Domján Katalin álmodta meg a kétezres évek elején, majd munkája eredményeként, 2005. március 1-jén nyílt meg az anyaotthon.

Az Otthon a fiatal, elsőgyermekes anyák és gyermekeik támogatására, segítésére jött létre azért, hogy a családok együtt maradhassanak, a gyermekek édesanyjuk mellett nőhessenek fel. A Lea Otthon befogadja a krízishelyzetben lévő családokat, és az itt eltölthető maximális 1,5 év alatt segít a családoknak visszatérni a társadalomba, saját természetes támaszaikhoz. Ezek a fiatal anyák többségében nehéz szociális körülmények közül érkeznek, családi kapcsolataik meggyengültek vagy senkire nem számíthatnak. Akad, aki súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől keres menedéket az Otthon falai közt, van, aki a családja elől titkolni kényszerül a várandósságát, a szülését.

A Lea Otthonban elsősorban nyugalmat és békét találnak a hozzánk fordulók, de az intézmény ennél jóval többet is tud nyújtani az anyáknak. Komplex gondozási intézményként feladatunknak tekintjük, hogy ezeket az anyákat mentálisan támogassuk, felkészítsük az önálló életvitelre, segítsük őket anyai szerepük erősítésében, készségeik fejlesztésében, korábbi traumáik feldolgozásában.