Ez az oldal cookie-kat használ.
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
×

Lakóink többsége alapfokú iskolázottsággal rendelkezik, nincs semmilyen szakma a kezükben, ami nagymértékben megnehezíti, hogy a saját lábukra álljanak. Ezért a Lea Otthon pályázatok és támogatók segítségével szakmát adó tanfolyamok megszervezésére is próbál forrást teremteni. Eddig házvezetőnői, dajka és bolti eladói szakmát szerezhettek a Lea Otthonban élő anyák, illetve egyéni támogatás keretében kutyakozmetikus és pénzügyi ügyintéző szakmát is szerzett egy-egy lakónk. Nagyon fontos, hogy a lakók piacképes szakmát szerezzenek, hiszen az 1 gyermek után járó ellátások nem érik el a havi 40.000 Ft-ot sem, ebből képtelenség egyedülálló szülőként megélni és gyermeket nevelni. A szakképzés mellett életvezetési foglalkozásokkal is segítjük az anyákat, amely foglalkozásokat az Otthon munkatársai, önkéntesei vagy meghívott előadók tartják.

Az anyák mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek testi-lelki gondozására is. Egyéni fejlesztés, gyógytorna, babamasszázs tanfolyam, zenés babatorna foglalkozás, bébiétel főzőtanfolyam valamint számos gyermekprogram valósult meg és folyik most is a Lea Otthonban. Ezek többségét önkéntesek tartják, saját szabadidejükből áldozva a Lea Otthon gyermekeinek fejlesztéséért, szórakoztatásáért. Ezeken a gyermekprogramokon az anyák is mindig részt vesznek, hiszen a célunk elsősorban az anya-gyermek kapcsolat megerősítése, támogatása.